Sunday, 6 December 2015

Lukuhaaste

Tämä blogi kertoo lukuhaasteesta, jossa luetaan vuoden 2016 loppuun mennessä vähintään yksi kirja jokaisesta Euroopan maasta.

Ajatus lähti Ann Morganin inspiroivasta puheesta My year reading a book from every country in the world. Ann kertoo, että piti itseään hyvin lukeneena henkilönä, kunnes oivalsi, että valtaosa lukemistaan kirjoista olivat peräisin englanninkielisiltä kirjailijoilta. Hänen lukuseikkailu avasi silmät maailman erilaisuudelle. 

Tässä haasteessa ei ole kuitenkaan tarkoitus lähteä Ann Morganin tapaan lukumatkalle maailman ympäri, vaan pysytään turvallisesti Euroopan rajojen sisällä. Näin ollen kirjoja on toivottavasti helpompi metsästää ja lukutahti ei huimaa päätä. Kuitenkin jos lähtökohta on tähän mennessä ollut 3-5 kirjaa vuodessa, niin ymmärrettävästi tahdin kiristämisessä on riittävästi tekemistä.

Haastetta ratkomassa ovat nimimerkit Chilijauhe ja Piparminttu.

Haasteeseen hyväksytään eurooppalaistan kirjailijoiden kirjat, jotka on tullut luettua jo joskus aiemmin. Näillä spekseillä Chilijauheella on ruksittu 3/50 kirjaa ja Piparmintulla 8/50. Luettavaa siis piisaa kummallekin.

No comments:

Post a Comment